Seyahate Çıkarken Unutulmaması Gereken 8 Eşya

Tüm planları yaptınız ve güzel bir seyahate çıkacağınız için heyecanlısınız. Ama yine de bu ayrıntıları tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Unutursanız, bir parça burukluk hissedebilir ya da seyahatinizde size sağlaması muhtemel kolaylıklardan mahrum kalabilirsiniz.
1.Powerbank ile Şarj Derdinden Kurtulun
Olur ya, şarjınız biter, aramanız gereken bir numarayı arayamazsınız. Ufak tefek de olsa sıkıntı yaşarsınız. Böyle küçük gibi görünen ama bazen hayati değeri de olan telefon şarjını powerbankler ile dert etmekten seyahatiniz boyunca kurtulabilirsiniz. Özellikleri değişse de genel olarak 4 ya da 5 kez telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Gerçekten büyük kolaylık!
2. Kuru Şampuan Kahramanınız Olabilir
Özellikle kadınlar için, sönmüş saçlar ya da yağlanmaya başlamış saçlar, seyahat için korkunç bir duruma sebebiyet verebilir. Hiç risk almayın. Kuru şampuanınızı alın. Kafanız da rahat olsun, saçınız da temiz olsun. Oh. Tabi süreklilik arz etmesi, saçlarınız için pek de iyi olmayacaktır. Fırsatını bulduğunuzda en azından bir duş almanızı öneririz.
3. Katlanabilir Yağmurluk ile Kuru Kalın
İncecik olan bu yağmurluklar, çantanızda mini minnacık bir yer kaplar. Her ihtimale karşı bir tane edinin ve yanınıza almayı unutmayın. Mevsim ne olursa olsun, yağmur her an yağabilir.
4.Fotoğraf Makinanızı Unutmayın
Fotoğraf makinanızı ve pillerini almayı kimse unutmak istemez. En güzel seyahat ve tatil anlarımızı ölümsüzleştirmek ve ya muhteşem doğa manzaralarının fotoğrafını çekmek için fotoğraf makinanız seyahatlerinizde olmazsa olmazlardan.
5.Evrensel Seyahat Adaptörü
Eğer seyahatinizi yurtdışında gerçekleştirecekseniz, o zaman en önemli madde burası. Priz farklılıklarından dolayı teknolojik cihazlarınızdan ayrı kalmak istemezsiniz. Bu adaptör ile 150’den fazla ülkedeki prizleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
6. Boyun Yastığı ile Ağrısız Bir Seyahat
Uzun yolculuklar için bire bir. Şişirilebilir ve kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bu yastıklar, sizlere boyun ağrısı çekmeden seyahatinizi gerçekleştirme imkânı sunar.
7.Harita
Gittiğiniz yerin haritasını ister danışmadan gittiğiniz zaman alın, isterse yola çıkmadan önce edinin. Kesin olan bir gerçek var ki o da işinize çok yarayacağı! Harita işinizi kolaylaştırmakla kalmayacak; aynı zamanda gezilecek yerler planınızı yaparken de size çok faydası dokunacaktır.
8. Basit İlk Yardım Malzemeleri
İlla yanınızda koca bir ilk yardım seti taşıyın demiyoruz, diyemeyiz de zaten. Ama hafif dozda ağrı kesiciler, yara bantları veya varsa düzenli kullandığınız ilaçlar, seyahatinizi çile olmaktan çıkarabilecek bir önem taşımaktadır. Hiç beklemediğiniz bir anda olası yaralanmalar ya da en basitinden bir baş ağrısı için bile hazır olmak, zihninizi de rahatlatacaktır, emin olun.
Tüm bu malzemeleri hazır ettikten sonra artık gönül rahatlığı ile seyahatinize başlayabilir ve güzel anılar biriktirebilirsiniz. İyi Yolculuklar!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi