Ankara’da Küçük ve Sakin Bir Mahalle: Demeteler Mahallesi

Ankara Yenimahalle ilçesinde bulunan Demetevler Mahallesi, oldukça büyük ve içerisinde bulunan yapılarla da sadece Yenimahalle için değil, Ankara için de önem arz eden bir özelliğe sahip. En çok da parklarıyla ünlü bir mahalle. Bölge eski bir yerleşim yeri olduğundan, binalar çok yıllık. Kenar sokakları da oldukça dar ama yaz zamanı dışarıda oyun oynayan çocuklar ve yün yıkayıp kurutan hanımlar ile görenleri 20 yıl öncesine götürmeyi başarıyor.

Bölgede yeni yeni site oluşumları kendini göstermeye başlamış ama halkın geneli eski ve uzun yıllardır kullanılan binalarda oturmakta. Genel itibari ile sakin ve kendi halinde insanların oturduğu bir mahalledir.

Demetevler Mahallesi için en önemli yer, kuşkusuz Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi. Hem çeşitli organizasyonların yapıldığı hem de Yenimahalle Belediyesi’nce nikâh ve düğünlerin yapıldığı güzel ve de fonksiyonlu bir kültür merkezi burası. Hemen yanı başında bulunan 75. Gül Bahçesi Parkı, özellikle bahar ve yaz aylarında ailelerin doldurduğu, gayet sevimli bir park. Hatta son zamanlarda kır düğünü konsepti gibi bir misyonu da üstlenmiş bulunmakta bu park. Yine yakın civarda bulunan Cemre Parkı oldukça büyük ve bölgenin ünlü bir mekânıdır. Buluşma yeri olarak da sık kullanılan ama en çok piknikçilerin yaz aylarında akınına uğrayan park, içinde bir de büyük bir spor merkezi bulundurmaktadır. Zeynel Abidin Parkı da yine aynı mahalle sınırları içerisinde, doğaseverleri ve piknikçileri ağırlamakta ve bölgenin yeşillik alanının büyük kısmını oluşturmaktadır. AFİTAB Kültür Merkezi de yine çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapan, geniş ve kapsamlı bir merkezdir.

Türlü türlü malzemelerin bulunabileceği mahallede, özellikle av malzemeleri satan dükkanlar dikkat çekiyor. Ayrıca Demetevler’in ünlü Kuyumcular Çarşısı da aynı bölgede bulunuyor.

Ankara Onkoloji Hastanesi de bu bölgede bulunuyor. Yine bu alanda, küçüklü büyüklü çok sayıda tekstil mağazası bulunuyor. Cazip fiyatları ile genelde tercih edilen ve yoğunluk yaşanan bir bölge bu nedenle. Bölgeye ulaşım metro, Ego otobüsleri ya da dolmuşlar ile çok rahat sağlanabiliyor. Zaman zaman trafikte yoğunluk yaşansa da, genel olarak sakin ve akıcı bir trafiği var. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi