Keçiören’in Simgesi Nezdinde Güçlükaya Mahallesi

Keçiören’in tam göbeğinde bulunan ve kendine özgü bir enerjisi olan bu mahallede apayrı bir keşfe çıkmak gerekli aslında. Keçiören denince akılda canlanan ne varsa bu bölgede yer alıyor. Bölge halkı genelde esnaflardan meydana geliyor.
 Keçiören’in simgesi haline gelmiş Estergon Kalesi ve Türk Kültür Merkezi bu bölgede bulunmakta. İçerisinde Türk kültürüne ait pek çok eserin de sergilendiği kale, üst katlarında muhteşem bir manzara eşliğinde restoran ve eğlence merkezleri de bulunduruyor. Dileyen çiftler bu mekânları düğün veya nikâh gibi organizasyonlar için de kiralayabiliyorlar.
Yine Keçiören’in ismi ile özdeşleşmiş yapay şelaleleri de bu bölgede. Düğün fotoğrafı çektirmek isteyenlerin bilhassa yaz aylarında uğrak noktası olan şelale, mevsim geçişlerinde de iç ürperten bir serinlik ve keyifli akşamların vazgeçilmez mekânı oluyor. Son yıllarda ramazan ayında düzenlenen etkinlikler ve kurulan çeşitli çadırlar ile de bölge halkını baya memnun eden çalışmalar yapılıyor. O dönemlerde burada ayrı bir hava, bambaşka bir güzellik hâsıl oluveriyor.
Bu bölgede bulunan teleferik istasyonundan, turistik amaçlı teleferiklere binmek veyahut teleferik geçişlerini izlemek de ayrı bir keyif veren ayrıntı.  
Keçiören Belediyesi’nin belediye binası da bu alanda yükseliyor. Yine belediye binasının hemen yanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası ve Keçiören Kaymakamlığı da bulunmakta.
Bölge hem idari açıdan hem de kültürel açıdan oldukça yoğun bir konumda olduğundan, özellikle sabah erken saatlerde ve akşam iş çıkışı saatlerinde trafik kilitleniyor. Hatta bazen çok alakasız saatlerde bile sıkışık bir trafik ile karşılaşmanız mümkün burada. Keçiören’in en bilinen caddelerinden biri olan Kızlarpınarı Caddesi de burada bulunuyor ancak genelde trafiğinden ötürü kötü bilinen bir cadde.
Fatih Kütüphanesi ve Necip Fazıl Kısakürek Tiyatrosu gibi sosyal ve kültürel etkinlik merkezleri de Güçlükaya Mahallesi’nde bulunuyor. Ayrıca Ankara semalarında yükselen ama maalesef hiçbir fonksiyonu ve değeri olmayan, yapımı yarım kalmış Cumhuriyet Kulesi de yine bu mahalle sınırları içerisinde.
Otobüs bulunmasa da, ringler hizmet vermekte. Metro ile bu bölgeye ulaşım sağlayabilmek mümkün olsa da dolmuşlar da çok sık geçtiğinden, rahatlıkla istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  1. çok faydalı olmuş. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. estergondaki özbek sofrası çok otantik bi yer. öneririm

    YanıtlaSil
  3. Your Affiliate Profit Machine is ready -

    Plus, making money online using it is as easy as 1--2--3!

    Follow the steps below to make money...

    STEP 1. Input into the system which affiliate products you intend to promote
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON traffic (it LITERALLY takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. Watch the affiliate system grow your list and sell your affiliate products on it's own!

    Are you ready to start making money???

    Click here to activate the system

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi